Groepen uitbreiding Elektra aanleggen Meterkasten Stroomstoringen en kortsluiting 24/7 beschikbaar  
Elek

Energie besparen doe je zo

elekEnergie besparen is een van de dingen in het leven die je gewoon moet doen. Je hebt er veel voordelen van, meer dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Je bespaart er namelijk meer mee dan je denkt, en dat merk je niet alleen in je portemonnee maar ook aan het milieu!

Schakel apparatuur die niet wordt gebruikt uit

Een televisie die de hele dag op stand by staat, een radio die de hele dag aan staat met het volume op 0 of een oplader van een telefoon die de hele dag in het stopcontact zit. Allemaal zijn het zaken die eigenlijk nergens aan bijdragen, behalve aan een hogere stroomrekening. Voorkom dit en schakel apparatuur die je niet gebruikt gewoon uit!

Vervang oude, energieslurpende apparatuur

Oude vriezers en koelkasten hebben er een handje van om stiekem heel veel energie te gebruiken. Dat wil je natuurlijk niet, en daarom kan het tijd zijn om de energieslurpers te vervangen door bijvoorbeeld een moderne A+++ koelkast of vriezer. Je zult dan wel flink wat geld uit moeten geven voor dat nieuwe apparaat, maar je bespaart er op jaarbasis al snel enkele tientallen tot soms wel honderden euro’s. Energie besparen tijdens het verwarmen van je huis in de koude wintermaanden is onder meer mogelijk door een zuinigere CV ketel te laten installeren, de oude slurpen veel meer energie dan nieuwe.

Laat de was buiten drogen

Droog de was voortaan buiten als je nu een wasdroger gebruikt, dat scheelt je ook weer de elektriciteit van de wasdroger. Nadeel is wel dat je de was een keer op moet hangen, maar je verdient er dus wel weer op!

LED lampen zijn energiezuinig

LED verlichting gebruikt doorgaans zo’n 15 procent van wat een gloeilamp voor een vergelijkbare lichtopbrengst zou gebruiken. De energie die hiermee bespaard wordt, hoeft uiteraard niet afgerekend te worden via de energierekening. De besparing kan daarmee al snel honderden euro’s per jaar worden! Beide voordelen samen kunnen dus voor een flinke besparing zorgen.