skip to Main Content

Hieronder vindt u veelgestelde vragen. Na het zien van deze vragen nog een vraag? Bel ons dan via: 071-2040320.

Wij werken in en rondom Leiden. Daarnaast werken wij ook in Leiderdorp, Voorschoten, Sassenheim en Voorhout en omgeving. Heeft u een elektricien nodig? Bel ons nu via: 071-2040320.

Heeft u een elektricien nodig? Wij zijn te bereiken via 071-2040320.

Als eerste kunt u in de meterkast kijken of de aardlekschakelaar is omgesprongen. Deze kunt u gewoon weer omzetten. Als de aardlekschakelaar dan terug omspringt, moet u kijken welke apparaten allemaal in de desbetreffende groep zitten. Hiervan haalt u alle stekkers uit het stopcontant zodat u ze daarna om beurten weer kunt inpluggen. Dit zal laten zien welk apparaat een probleem vormt. Mocht dit niet helpen, dan kunt u het beste contact opnemen met Leiden Elektriciens.

U kunt ervoor kiezen om zelf elektrawerk aan te leggen. Dit is echter alleen aan te raden als u weet wat u doet. Het verkeerd aanleggen van elektrawerk kan leiden tot schokken, kortsluiting en soms zelfs brand. Als u er voor kiest om het zelf te doen, let er dan altijd op dat de spanning ervan af is. Dit kunt u controleren met een spanningstester. Klussen in de meterkast kunt u beter overlaten aan een professionele elektricien.

Een aardlekschakelaar is heel belangrijk voor de veiligheid. Het is een preventief hulpmiddel dat helpt gevaarlijke situaties te voorkomen. Een aardlekschakelaar meet continu of er lekstroom is. Als er lekstroom gedetecteerd wordt, schakelt de aardlekschakelaar direct de groepenkast uit. Hierdoor staat er geen stroom meer op de apparaten binnen de groep. Dit zorgt ervoor dat u het probleem veilig op kunt lossen.

Het is gewoon mogelijk om een stopcontact schoon te maken. Er zijn echter wel een paar dingen waar u op moet letten. Zo is het heel belangrijk dat u eerst de stroom van de stopcontacten afhaalt. Dit kunt u in de meterkast doen. Vaak volstaat het afstoffen van een stopcontact. Hier zijn ook speciale borsteltjes voor. Voor het ontvetten kunt u een vochtig, maar goed uitgeknepen doekje gebruiken met een beetje ammoniak. Zorg ervoor dat alles goed droog is voordat u de stroom terug op de stopcontacten zet.

Back To Top