Groepen uitbreiding Elektra aanleggen Meterkasten Stroomstoringen en kortsluiting 24/7 beschikbaar  

Op deze momenten is het tijd voor het aanleggen van bedrading

Er zijn verschillende momenten waarop het tijd is dat er nieuwe bedrading in je woning wordt aangelegd. Een moment waarop dit bijvoorbeeld noodzakelijk is is wanneer de huidige voorziening van stroom in een gedeelte van de woning niet meer voldoende is. Dit kan voorkomen als je in een kamer opeens veel meer elektrische apparaten hebt staan. Het stroomverbruik moet namelijk gelijkmatig over de groepen in de groepenkast verdeeld worden. Wanneer dit niet meer mogelijk is dan heb je een extra groep nodig en moet je dus ook bedrading aanleggen. Een ander moment waarop het aanleggen van bedrading noodzakelijk is is wanneer je een nieuw aansluitpunt nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld een extra stopcontact in de kamer zijn.

Vanuit de groepenkast voor meer stroomvoorziening

Komt het opeens voor dat regelmatig de stoppen doorslaan in de meterkast? Dan heb je waarschijnlijk teveel elektrische apparaten op één groep aangesloten. Doordat deze groep overbelast wordt slaan de stoppen eruit. Een oplossing voor dit probleem kan zijn om enkele van de apparaten op een andere groep aan te sluiten. Soms is dit echter niet mogelijk. In dat geval moet je een extra groep in de groepenkast aan laten leggen om te zorgen voor meer stroomvoorziening. De elektrische bedrading moet dan vanuit de groepenkast naar een centraaldoos worden aangelegd in het gedeelte van het huis waar je meer stroomvoorziening nodig hebt.

Elektriciteitsdraden vanuit centraaldoos naar stopcontact

Wanneer je enkel een extra stopcontact nodig hebt om het gemak te vergroten waarmee je over stroom kunt beschikken dan is een extra groep vaak niet nodig. Je kan dan simpelweg een paar elektriciteitsdraden vanuit de centraaldoos aanleggen naar de plek waar je een nieuw stopcontact wilt hebben. Dit proces is vrij gemakkelijk en hoef je niet perse aan een elektricien uit te besteden. Dit is tenminste wanneer je een beetje handig bent en voldoende verstand hebt van het aansluiten van elektriciteit. Beschik je niet over deze vaardigheden laat de bedrading dan aanleggen door een elektricien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *