skip to Main Content
verlichting aanleggen

Verlichting is onmisbaar in huis. Dankzij lampen kunnen we het binnen namelijk licht maken als het buiten donker is. Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Dan krijgt u waarschijnlijk ook te maken met de verlichting. Zo moet u uw lampen mogelijk verplaatsen naar een andere plek als de indeling van een ruimte verandert. Misschien wilt u zelfs wel een aantal extra lichtpunten realiseren. In dat geval moet u nieuwe verlichting aanleggen. Onze elektricien in Leiden kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren.

Wat komt er kijken bij verlichting aanleggen

Verlichting aanleggen is een klus waar behoorlijk wat bij komt kijken. Dit is zeker het geval als u een nieuw lichtpunt wilt installeren. U moet in dat geval eerst de plek van de nieuwe lamp bepalen. Vervolgens moet u een opening in de muur of het plafond frezen om het lichtpunt in te verwerken. Vergeet daarnaast de leiding van de meterkast naar het lichtpunt niet. Als deze leiding is aangelegd, trekt u hier de bedrading doorheen. Tot slot moet u de lamp ook nog verbinden aan de bedrading. Doet u dit niet? Dan kunt u de nieuwe verlichting straks niet gebruiken.

Zelf aanleggen of niet?

Sommige inwoners van Leiden en omgeving vinden het wat overdreven om een elektricien in te schakelen voor het aanleggen van verlichting. Geldt dit ook voor u? Dan gaat u hier mogelijk zelf mee aan de slag. Doe dit alleen als u verstand heeft van elektra. Als dit niet het geval is, kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een opdonder krijgen als u niet veilig te werk gaat. Legt u de verlichting op de verkeerde manier aan? Dan kan dit uiteindelijk zelfs resulteren in brand. Laat verlichting daarom aanleggen door onze elektricien in Leiden.

Veilige en werkende verlichting

Zoals u hierboven kon lezen, is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met het aanleggen van verlichting. Zoek u nog iemand om deze klus voor u uit te voeren? Neem dan contact op met onze elektricien in Leiden. Onze vakmannen weten precies hoe zij verlichting aan moeten leggen. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat de verlichting op een onveilige manier wordt aangelegd. Bijkomend voordeel is dat u zeker weet dat uw verlichting werkt als u dit aan laat leggen door onze elektricien in Leiden.

Back To Top